Samtal 193: Nej, inga problem med Ibn Rushd.

’Samtal med Samhället’ ringde Myndigheten för stöd till trossamfund, SST. Detta med anledning av ett par kritiska artiklar i dagspressen – DN och Sydsvenskan – där SST kritiseras för att man med skattepengar stödjer bl a studieförbundet Ibn Rushd som har kopplingar till Muslimska Brödraskapet och vid tillfällen har bjudit in hatpredikanter till sina seminarier. Är de lämpliga mottagare av skattepengar? Och är de lämpliga att delta i ett projekt mot islamofobi som är uppbackat av staten Sverige?

Varför väljer regering (indirekt) och myndigheter (direkt) att samarbeta med en organisation som vid flera tillfällen har fått kritik? Finns det inga ’moderata’ muslimska föreningar man kan samarbeta med istället?

Åke Göransson, som håller i detta på SST, tyckte att kritiken var obefogad. Ibn Rushd är – ansåg Göransson – en del av det demokratiska folkrörelsesverige och det fanns ingen anledning att rikta några misstankar mot dem, menade han. Erik Helmersons kritik i DN (som vi refererade till igår) var inte befogad, menade man på SST.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *