Samtal 194: MSB slängde på luren

’Samtal med Samhället’ ringde Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. Vi undrade varför man lade ut den numera omtalade film, där SD-ledaren Jimmie Åkesson buntades ihop med Nordiska motståndsrörelsen. Expressen uppmärksammade saken, många reagerade mot MSB:s vinkel och det stormade ett tag på sociala media. Filmen togs sedan bort från nätet. Av MSB självt, får man anta.

Vi ringde MSB för att höra om det – i dessa tider av fejkade nyheter, eller i alla fall beskyllningar om sådana – verkligen vara myndigheten som lagt ut filmen. Torbjörn Jonsson, projektledaren, svarade inte och vi kopplades bort efter en stund. Han har förmodligen munkavle numera… Presstjänsten svarade däremot, men ville bara ha mejlade frågor, meddelade man. Därefter slängde man på luren.

’Samtal med Samhället’ anade en viss stress inom myndigheten. Vi kan förstå att det finns en sådan. Filmen kändes minst sagt märklig för att komma från en myndighet som gör anspråk på seriositet – och dessutom är till för hela samhällets skydd. Dessvärre andas även presstjänstens agerande desperation och brist på professionalitet.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *