Samtal 197: Ungsvenskarna

’Samtal med Samhället’ ringde en av Ungsvenskarna som deltog vid den rätt stökiga debatten i Kärrtorps gymnasium tidigare i veckan, Johan Tireland. Vi ville veta litet mer om vad som hände vid den ungdomspolitiska debatt, som enligt uppgifter hade spårat ur och där Ungsvenskarna, alltså SD:s ungdomsförbund, skall ha buats ut av elever och sedan pekats ut på ett negativt sett av rektorn.

Vad man än har för politisk uppfattning, måste skolan ändå stå för en korrekt och demokratisk behandling av de partier som sitter i riksdagen och kommer på besök. Tireland bekräftade delvis den negativa bilden, men tyckte ändå att lärarkåren och rektorn hade gjort sitt bästa för att hålla ordning kring debatten. Han berättade också att ett antal elever efteråt hade bett om ursäkt för att deras skolkamrater hade burit sig illa åt.

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *