Samtal 200: Oddset och kvinnor i iranska fotbollströjor

Samtal 200: Oddset och kvinnor i iranska fotbollströjor

’Samtal med Samhället’ ringde Resumé med anledning av en artikel, där man visar tre fotbollssupportrar – två män och en kvinna – i supportertröjor, där ena sidan är svensk, den andra iransk. Men kvinnan i de iranska färgerna har ingen slöja på sig. Slöja måste nämligen kvinnor ha i Iran. Resumé visste dock inte så mycket om detta utan hänvisade till Svenska Spel och Oddset.

Så vi ringde Eva Evesjö, som är kommunikationsansvarig. Hon svarar inte på telefon – vill bara ha mejl och sms. Hon vill inte ens lämna ut sin egen mejl, utan all konversation får gå via Kundservice, fick vi veta. Ett ganska intressant samtal i sitt slag. Statliga bolaget Svenska Spel stänger alltså in sig – enligt egen uppgift av säkerhetsskäl – och slipper därmed svara på många frågor…

En sådan fråga är: Hur kan det komma sig att man ’låtsas som att det regnar’ och låter en kvinna i iransk fotbollströja posera utan slöja? När t o m svenska kvinnliga ministrar draperar sig på besök i Iran.

’Samtal med Samhället’ kan för övrigt upplysa om att i Iran gäller följande: Kvinnor får över huvud taget inte gå på fotboll. Inte ens om de bär slöja

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *