Samtal 205: Fotografiska vs Lars Vilks

’Samtal med Samhället’ ringde Margita Ingwall, kommunikationschef på Fotografiska muséet. Detta efter en inbjudan till de politiska partierna att komma med fotografier att hänga i tomma ramar. Fotografiska vägrade dock att hänga teckningar av Lars Vilks, som ett parti -SD – hade föreslagit. Ingwall förklarade att man inte ville ’polarisera’. Dessutom hävdade man på muséet, att SD inte brytt sig om yttrandefriheten och Vilks tidigare, vilket dock är fel. De har skrivit om det så sent som 2015. På vår fråga hur det kunde komma sig att man visar bilder på kors nedsänkta i urin (utställning 2015) om man inte vill ’polarisera’ tyckte Ingwall att det var en annan sak. Då handlade det om en etablerad konstnär. Men är inte Vilks en etablerad konstnär?

Relaterade inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *